Hongarije

Station Debrecen (Debrecen)

Het treinstation Debrecen, ook wel bekend als Station Debrecen, is het belangrijkste treinstation in de stad Debrecen, gelegen in Hongarije. Het station is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale treinverbindingen en speelt een cruciale rol in het vervoer van reizigers in de regio.

Locatie

Het treinstation Debrecen is gelegen in het centrum van de stad, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel inwoners als toeristen. De exacte locatie van het station is XYZ-straat 123, Debrecen, Hongarije. Dankzij de centrale ligging is het station goed verbonden met andere delen van de stad en zijn er verschillende vervoersmogelijkheden beschikbaar om het station te bereiken.

Treinverbindingen

Het treinstation Debrecen biedt een breed scala aan treinverbindingen, zowel binnenlandse als internationale. Reizigers kunnen vanuit Debrecen naar verschillende steden in Hongarije reizen, zoals Boedapest, Szeged en Miskolc. Daarnaast zijn er ook internationale treinverbindingen beschikbaar, waaronder naar steden als Wenen, Praag en Boekarest.

Enkele populaire treinroutes vanaf Station Debrecen zijn:

 • Debrecen naar Boedapest
 • Debrecen naar Szeged
 • Debrecen naar Miskolc
 • Debrecen naar Wenen
 • Debrecen naar Praag
 • Debrecen naar Boekarest

De treinverbindingen vanaf Station Debrecen bieden reizigers de mogelijkheid om gemakkelijk naar verschillende bestemmingen te reizen, zowel binnen Hongarije als daarbuiten.

Reizigers

Het treinstation Debrecen verwelkomt dagelijks een groot aantal reizigers, zowel binnenlandse als internationale. Het station is een belangrijk knooppunt voor forenzen die dagelijks naar hun werk reizen, evenals voor toeristen die de stad Debrecen bezoeken. Het station biedt verschillende faciliteiten en diensten om het reizen voor de passagiers zo comfortabel mogelijk te maken.

Enkele van de faciliteiten die beschikbaar zijn voor reizigers op Station Debrecen zijn:

 • Wachtruimtes
 • Restaurants en cafés
 • Toiletten
 • Bagageopslag
 • Fietsenstalling
 • Parkeergelegenheid

Daarnaast zijn er ook ticketbalies en informatiepunten waar reizigers terecht kunnen voor vragen en assistentie.

Tarieven

De tarieven voor treinreizen vanaf Station Debrecen variëren afhankelijk van de bestemming en het type trein. Het tariefsysteem is gebaseerd op zones, waarbij de prijs van het ticket wordt bepaald door de afstand die wordt afgelegd. Reizigers kunnen kaartjes kopen bij de ticketbalies op het station of via de online boekingsservice.

Daarnaast zijn er ook verschillende kortingsmogelijkheden beschikbaar voor bepaalde groepen reizigers, zoals studenten en senioren. Het is raadzaam om vooraf de tarieven en kortingsmogelijkheden te controleren om zo de meest voordelige optie te kiezen.

Het treinstation Debrecen biedt een betrouwbare en efficiënte manier van reizen voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Met zijn centrale ligging, uitgebreide treinverbindingen en diverse faciliteiten, is het station een belangrijk knooppunt in de regio en draagt het bij aan de mobiliteit van de inwoners en bezoekers van Debrecen.

Treinstations